Leipää olen syönyt yhden palan päivässä välipalana ennen lounasta. Leipä on aina ruisleipää, koska vaaleat paahtoleivät ovat mielestäni pelkkää pullamössöä ja täynnä sokeria ja hiilareita. Siksi olinkin innoissani uudesta leivästä... mutta täysin turhaan. Joo hiilareitä leipäpalassa on vain 3 grammaa, kun taas ruisleivässä sitä on n.13 grammaa, mutta leipä itsessään oli täysin mauton ja jotenkin ryhditön. Makua ei ollut yhtään! Leipä on kyllä erittäin pehmeää, mutta siihen se hyvyys sitten jäikin. Edes paahdettuna en saanut siitä rapsakkaa paahtoleipämäistä leipää, vaan se silti lyssähti ja pehmeni oudosti.
En kyllä osta toista pussia tätä KALLISTA leipää kotiini, koska jos sen yhden leivän syön päivässä, saa se myös joltakin maistuakkin. En siis suosittele! Onneksi puuro ja hedelmä pelasti tämän aamun aamupalan.
Edes leikkeleet eivät pelastaneet leipää. |
Nyt taas yhtä kokemusta viisaampana voin jatkaa tätä huoletonta elämääni. Huomenna nimittäin on tasan viisi viikkoa lähtööni! Parasta kaikessa on, että tänään sain kirjeen Turun amk:lta, että huomenna saan apurahat tililleni ja olen saanut asunnon Thaimaasta vaihdon ajaksi. Enää siis puuttuu vain viisumi. JEEEEE!
Nyt nukkumaan, hyviä öitä! :)
-Tiina
Karppisessa jauhojen sijasta vissiinkin kananmunaa aika paljon. Kurkun, juuston ynnä muun leivänpäällisen kera maku menettelee - kun leivän oma maku ei pääse esiin! Hinta tietysti iso miinus, mutta vertailun vuoksi: ~20 palaa karppista vastaa hiilarimäärältään yhtä hapankorppua.
VastaaPoistaP.S. jos hiilihydraatiton leipä kiinnostaa, toinen (hyvinkin hintava) vaihtoehto on leipoa itse esim. kookosjauhosta!
-pikkusisko
Vaikka maku olisikin kohdillaan sen jälkeen kun sen päällä on makkaraa, juustoa ja kurkkua ei se pelasta leivän ulkoistaolemusta. Se on liian pehmeää ja menee liian helposti kasaan ja ryttyyn.
VastaaPoistaTaidan vaan jatkaa sillä perinteisellä ruisleivällä niin säästyy vaivat :)